regn reng regn

Var jätte fint väder idag men väldigt kallt och jag glömde såklart handskar och halsduk, höll på att krysa ihjäl när jag gick till skolan och sen till tåget igen (tar ju 20 minuter enkel väg)
När jag kom tillbaka till sthlm så började det regna och nu vräker det ner...hatar regn!

Är så otroligt trött idag, men imorgon är sista dagen jag går upp 05.50 på ett tag, ska bli väldigt skönt!
Har sovit alldeles för lite denna vecka och det känns verkligen, får bli en tidig kväll ikväll!

Idag satt vi kvar i bibblan till 4 och jobbade på med vårat arbete, vi ska utföra en marknadsundersökning åt en klädesaffär (Be Cool) som säljer grymt snygga kläder men dock dyra. När jag var inne i affären såg jag att dom säljer Gabba jeans (killjeans) har länge letat efter en affär som säljer dom för jag vill att C ska köpa ett par och nu äntligen hittade jag dom. Nu gäller det bara att få med C till västerås och det blir nog inte det lättaste!
Undersökningen kräver verkligen en massa tid och vi har vårat första seminarium på onsdag men eftersom vi är lite överambitiösa så gör vi mer än vad som krävs men då har vi ju mindre kvar sedan! Detta är verkligen sjukt roligt!

Hämtade ett paket osm kom på posten idag, blev jätte snyggt i badrummet men jag visar vad det är imorgon, orkar inte fota nu!

Sen sist

Var ett tag sen jag bloggade, brukar tyvärr bli så ibland!

torsdag: Jobbade mellan 8-14, på kvällen myste vi med skumbad (25:e alltid "vår" dag) sen kom C:s pappa och bror hit för att hämta vårat gamla matbord, skänt att bli av med det!

fredag: jobbade 14-20 och inget speciellt hände på kvällen, blev en film

Lördag: jobbade 8-19 C var inte hemma på kvällen/natten utan var på Ekerö för att fira sin lillebror. Själv stannade jag hemma, kände mig inge vidare så jag orkade inte åka ut efter jobbet

Söndag: jobbade 9-19, skönt att få sova en timma extra eftersom man vred om klockan. Jobbigt nu bara att det alltid är mörkt när man går iväg och när man kommer hem igen

Måndag: nya kursen började, på eftermiddagen åkte jag hem till mamma och satt och drack té och pratade lite skit. C kom dit efter jobbet och vi åt middag där. Pappa kom hem efter en vecka på resande fot och vi fick presenter (visar senare) såg även prison break där innan vi åkte hem och jag somnade innan jag la huvudet på kudden

Tisdag: föreläsning 9.15 - 11.00 Gick sedan inom Panduro och handlade lite (nu ska det göras lite smycken) sedan tog jag tåget hem och pluggade och lagade mat.

Ikväll är det bara TV kväll och boken som ska läsas. Men nu blir det duschen innan betty

Visste det!

Hade på känn att jag inte skulle klara tentan och det gjorde jag inte heller. Eller vi får ju inte svar förren om 3 veckor men jag känner verkligen på mig att det inte alls gick, bara att inse det! Men jag vägrar hänga läpp för det, jag ska fixa den i december istället. Ska börja plugga på det jag inte kan redan nu när det finns en del veckor kvar.

Hur som helst, köpte också böckerna till nästa kurs idag och kursen efter det så nu har jag böcker för resten av terminen. Hittade en av böckerna begagnad, brukar alltid köpa nya böcker men denna var så fin och ingenting understruket eller så så jag tog den. Tur att det bara är en bok för varje kurs men slutnotan blev ändå 600kr.
Satte även upp lappar i skolan om böcker jag inte behöver länge och inte vill ha, vissa vill jag spara men resten säljs!

Längtar verkligen till måndag när kursen börjar, det är 2 kurser i marknadsföring, b-kurser, och marknadsföring är verkligen min grej känner jag! Så otroligt roligt eftersom man hela tidne kan relatera till det verkliga livet.
Ska vara lite ambitiös och börja läsa i den ikväll, lika bra att vara förberedd till måndag ;)

Paus

Nu tar jag en paus från allt och åker till mamma istället. Pappa är bortrest denna vecka så jag ska hålla henne sällskap i eftermiddag.

Återkommer!

God morgon!

God morgon! Har iofs varit uppe en bra stund.

Idag står det extra mycket plugg på schemat, vet att jag med 99% inte kommer klara min tenta imorgon men det är alltid värt att chansa även om det är lite slöseri på tid i detta fall. Denna kurs är totalt kinesiska för mig. Det gör väll inte saken bättre att ungefär 90% kuggar sin första tenta i ämnet, alltså tentan jag har imorgon!

För en gångs skull känner jag att det inte gör så mycket om jag misslyckas, kan välja bort detta ämne om jag vill för jag behöver inte det i min examen, vilket jag inte visste när jag började kursen!

Hur som helst, har gjort det lite lätt för mig och samlat ihop det allra viktigaste i varje kategori och nu är det bara att läsa på dom, inte så bara för det är några sidor men känns betydligt bättre än att sitta med 3 böcker!

Bäst att sätta igång!

Grattis!

Grattis på 3års dagen Lukas, världens bästa charmtroll:


image342


Måndag

Måndag är ju ny vecka för alla men för mig är det ny vecka i dubbelbenämning, både i det "vanliga" livet men också i mitt "Ät och njut" liv. Var inte alls nervös när jag ställde mig på vågen imorse (vilket jag brukar vara) för jag hade smygvägt mig redan igår och kunde med gott samvete unna mig en halv bit prinsesstårta på Lukas kalas.

Idag visade vågen:
- 1.1 kg

Totalt sett har jag gått ner 5kg nu ungefär. Är tokladdad att fortsätta och det bästa av allt är att jag mår super bra! Nu vet jag att jag får i mig alla mina vitaminer som man behöver varje dag och det är väldigt viktigt för att kroppen ska må bra och orka med.
Därför är det viktigt att tänka på när man väljer diet metod för exempelvis den metoden som "Du är vad du äter" programmet använder sig av är INTE en metod som ger kroppen tillräckligt med vitaminer och allt som den behöver. Om det skulle vara en bra metod skulle inte alla deltagare behöva dricka massa kosttillskott, tänk på det ;)

Nu ska jag poppa lite popcorn och bänka mig framför soffan för det är jag värd!

Äntligen!

Äntligen är det tillbaka, som man har längtat! Sista säsongen nu och det hoppas jag verkligen dom håller så dom inte förstör den. Jag skriver självklart om Prison Break!

Vänligen kontakta mig inte på något nummer mellan 22-23!

image341

Lycklig!

Jag är överlycklig, vi har äntligen köpt ett nytt matbord och jag är så nöjd!

Vi hade tittat på samma bord redan i våras i en inredningsaffär i norrtälje men 12000 kändes för mycket för vår plånbok men bordet har hängt kvar i tankarna.

I lördags åkte vi snabbt inom asko möbler för att titta på ny soffa och vad hittade vi? jo precis samma bord vi såg i norrtälje och nu med 50% rabatt så vi slog till direkt! Dock hittade vi inga stolar vi hände var rätt så det väntade vi med. Hade tänkt ek stolar med svart skin eller dylikt men de stolar som var liknande i skin kändes så plastiga och billiga så vi skippade dom, vi har ju trots allt stolar att sitta på så länge.

Hämtade hem bordet idag med hjälp av pappa och vi monterade upp det ikväll, såhär ser den nya pärlan ut:


image339

image340

Bordet är för 6 personer (plus två på varsin kortsida) i massiv ek med en inläggsskiva i granit, älskar att det är lite struktur i graniten. Nu är det bara resten av köket (som kommer att gå i ek med svart kakel) kvar och sedan har vi vårat drömkök!

Dangens

Idag firades Lukas 3:e födelsedag

Dagens outift:
image337

(suddig bild tyvärr)

* Svart pennkjol - Zara
* Svarta strumpyxor - H&M
* Svarta pumps - Wedins
* Rosa linne - MQ
* Rosa tröja - H&M
* Pärlhalsband - Present av C´s farmor

IKEA shopping

I fredags åkte jag och C´s syster till IKEA, hon skulle köpa nya möbler till sovrummet så vi tog en tjejkväll där utan barnen. Fattar inte alls hur vi kom därifrån, dom har en volvo kombi och den var så fullastad att när vi kom hem till Annie och Thomas fick Thomas och C komma ut och hjälpa oss ut ur bilen! Så fort dom öppnade dörren på min sida ramlade det ut saker. Dom fick sig ett gott skratt men tyckte vi va grymma som fick med oss allt hem!

Som vanligt när man går på IKEA måste man köpa massa saker men denna gång höll jag mig (nästan iaf) till det jag tänkt köpa dock glömde jag en sak tyvärr, inget akut men hade gärna velat köpa det.
Detta kom jag hem med iaf:

     

* Citrus press
* Ljushållare i svart till sovrummet
* "pappershållare" ska bli ordning hos oss
* Energilampor till julstjärnor
* Stänkskydd
* Äggskärare
* Ljus i vitt och svart (ej på bild)

slut?

Känns som att helgen är slut men det är den ju inte alls men jag tycker att när hela lördagen har gått är det nästan måndag igen. Söndagen brukar ägnas åt småplock, vila och ibland städning och iom att det är söndag tar allt det roliga slut.

Ikväll är vi hemma efter att ha varit hemmifrån sen i fredags morse, C har gjort illa ryggen rätt rejält så han ligger på soffan, tror han nämnde något om att Bobbo ska komma hit men än har han inte dykt upp så...
Har gjort min pikt som flickvän: åkt och köpt mat och dricka som han gillar, köpt medicin på apoteket, smörjt in honom med salva och bäddad ner honom i soffan framför en film.

Själv har jag fixat lite här hemma, känner mig "på hugget" så ska strax fortsätta, kommer blogga senare med en del nya saker jag köpt i helgen!

Trött

Idag är jag fruktansvärt trött, länge sen jag behövde gå upp klockan 6 för att åka på föreläsning eftersom vi har tentaplugg fram till onsdag nästa vecka men idag hade vi en föreläsning som var som en frågestund och det gick jag på, mer givande än de veckorna vi gått på vanliga föreläsningar haha

Nu blir det avkoppling med en film

image330

sov gott

Beställning

Klickade just hemma denna:

image329

Har sett en precis likadan i affären från Mexx men den kostade 600 och det är lite för mycket för mig just nu men så såg jag denna idag i tidningen för 199 (sedan tillkom frakt) och då slog jag till! Hoppas den sitter lika snyggt som jag tänkt mig!

Hade tänkt mig denna tillsammans med en svart tajt tröja eller polotröja, svarta leggings och svarta stövlar. Skulle vara snyggt med beigea benvärmare, får se om jag hittar några ute i affären annars kör jag med mina vita

Rosa bandet

Jag har köpt mitt Rosa Band


image328
Har du?

Expert?

Kom på en sak, läste i en bilaga till någon av kvällsblaskorna i helgen. Där finns det en spalt där en "Expert" ska svara på frågor om kost och liknande.
Nu minns jag inte ordagrant hur det stod men i det hela stora gick det ut på:

"Jag är en tjej som är överviktig. Min syster har precis börjat med ViktVäktarna och hon tycker jag ska göra det samma. Nu undrar jag om det kommer att fungera för mig"

Såhär lång är allting jätte bra.

Nu kommer vi till kruxet, alltså denna "experts" svar:

"ViktVäktarna är liksom många andra metoder inte bevisad, det har också liksom många andra metoder en såkallad jojobantningsfunktion. Det går fort att tappa vikten men den kommer lika fort tillbaka. Hela viktväktarna är en konstig metod då det går ut på att man räknar antal poäng man får äta per dag och på så sätt gå ner i vikt, det som är konstigt med denna metod är att den enbart tar hänsyn till antal kolhydrater (Jag tror det stod kolhydrater) man stoppar i sig under dagen, mycket konstigt sätt."
" Jag tycker du ska variera din kost och om du ska börja med någon "metod" rekomenderar jag dig varmt att börja med GI metoden, en mycket bra metod"


Det är nu jag blir arg på honom. Denna människa ska vara ett stöd till människor, han ska vara obejktiv! Visserligen är han GI-"Expert" men jag hade förväntat mig lite mer än så!

Jag är verkligen ingen expert men tydligen har jag mer innanför pannbenet än vad han har!
Det jag skriver nu är hur JAG tänker och ingenting som är bevisat på något sätt, endast sunt tänkande sen får ni gärna ha era egna åsikter, dom är väldigt välkomna men detta handlar om mina tankar i denna text:

1. ViktVäktarna är en av de väldigt få metoder som har bevisats fungera för de flesta människor, resultatet har visat på att med ViktVäktarna är det minst risk att gå upp vikten igen
2. Det går absolut inte fort att bli av med kilona, självklart tappar man lite extra kilo de första veckorna om man har många extra kilo på sin kropp men det stabiliseras när kroppen vänjer sig vid den nya kosten
3. ViktVäktarna går absolut inte på att endast räkna kolhydrater, det är en metod som är baserad på om du är kille/tjej, längd, vikt, hur mycket du rör sig per dag och ditt BMI.
4. Vikt tappar man när man förbränner mer än vad man stoppar i munnen och sväljer, sin förbränning räknar man ut genom att se hur mycket man rör på sig och hur lång man är och hur mycket man väger.

5. GI-metoden är en enformig kost metod som består av att man skippar all form av vanligt ris, potatis och istället väljer man kött,kyckling,bönor,kikärtor,sallad och dylikt.
6. Enformig kost leder till (bevisat) att man snabbare tröttnar på kosten då det inte finns lika mycket variation. När man tröttnar på kosten resulterar det i att man antingen avslutar allt eller att man fuskar.
7. 90% av Sveriges befolkning vet inte vad GI-metoden står för
8. 98% av Sveriges befolkning vet inte vad glukemiskt index står för och vad det gör med kroppen
9. För mycket kött och andra "fetare" produkter leder till förhöjd kolesterol som är mycket skadligt för kroppen

Nu ska det här inte handla om att kasta skit på olika metoder, alla har sitt eget sätt att bli av med sina extrakilo och alla sätt passar inte varje individ.

Som jag skrev innan är det här MIN syn på saken och MIN åsikt.

Glöm inte att jag absolut inte är någon expert på området men lite smartare än han är jag iaf och det känn skönt att veta!

Katastrof!

Ja mitt hår är verkligen katastorf, rena rama krigszonen!
Jag har en utväxt som heter duga och har inte klippt mig sen (håll i er) maj (eller var det mars?)!!
nu måste jag verkligen ringa till min moster och bestämma en tid, dock tror jag att jag ska välja en tid i slutet av månaden eller i början av nästa så det håller sig någolunda snyggt till jul/nyår/semester. Men det blir svårt för min hår växer verkligen som ogräs, till och med frisörerna säger att det är helt sjukt vad det växer fort!

Bilder över katastrofområdet:
 

Jag vet vem jag ska ringa imorgon iaf!

Måndags kväll

Middagen står i ugnen, blir klyftpotatis, kkyckling med fetaost och ruccola och en dressing gjort på olja balsamvinäger och honung. Aldrig ätit det innan men det låter gott :) jag älskar att testa nya saker...

Hela dagen har gått åt att gå till jobbet för att skriva ut lite saker och faxa till skolan, sen har jag suttit i telefon och jagat studievägledaren som jag till slut kom fram till och sur som hon var fick jag inte mycket mer ut ur henne än att hon ska återkomma! Jahapp, tack för den!

Annars har jag också försökt hela dagen att komma in på studera.nu för att söka till kurserna i vår, sista dagen är imorgon men som vanligt krånglar den bara och ingenting fungerar fast jag suttit i timmar och provat!

Det här är verkligen inte min dag idag!

Efter middagen blir det lite TV sedan sova och hoppas på en bättre morgondag!

Galen!

Blir galen nu! Har ringt och ringt till studievägledaren för lite frågor. Har ringt nu i över 1 timme och det enda jag får höra är:

Du ringer till en studievägledare på ekonomihögskolan, det är upptaget på linjen just nu och jag ber dig att återkomma om en liten stund

Undra när deras lilla stund är över eftersom den pågått så länge! Eller om det ens sitter någon där?

Jag ska fortsätta terrorisera henne enda tills hon svarar!

image325

Ny vecka

Måndag idag, vilket betyder vägning och avslutning på veckan i Ät och Njut programmet.
Vaknade lite med ångest idag
1. Jag åt en tårtbit igår på kalaset
2. Jag har kännt mig allmänt pluffsig

1+2= ångest!

Fast det hade jag inte behövt ha, det gick bra!
Resultat av 4 veckor:
Vikt: -3.8 kilo
BMI: -1.3
Midjemått: -2 cm
Höftmått: -5cm

Jag är nöjd, mer än nöjd! Det är många veckor kvar till den 23 december när vi tar en semesterpaus från detta och många fler kilo ska bort men jag är på rätt väg!

Bojkotta ensamkväll

Blev ingen ensamkväll, åkte hem till mamma och pappa istället. Fick god mat (fisksoppa) och satt och pratade innan det var dags att hämta C från pokern.

Dagens outfit:
image322
* Vitt linne - MQ
* Svart klänning - Gina Tricot
* Svarta leggings - Lindex
* Vita knästrumpor - H&M
* Svarta stövlar - Din sko

Här är förresten det jag köpte som gjorde C mindre glad när jag kom med min stora påse, ett par nya stövlar :)
Har länge velat köpa ett par platta svarta stövlar, har ett par sedan innan men det är mer vinterstövlar som är för varma nu.
Jag är iaf super nöjd!

Såhär ser de ut (samma som på bilden ovan)
 

Tänderna är borstade och sminket är av, ansiktet rengjort och nu väntar sängen!

powerwalk

Det blev en promenad, känns lika skönt som alltid efteråt. Dock måste jag sätta igång och fixa min mp3 för det är inte alls lika roligt att gå utan den.
Just nu innehåller den massa jätte gamla låtar och en massa C musik sen han lånade den förra året haha
Den har inte heller några batterier men det är ju bara att ladda!

Ska fixa med den senast under helgen iaf!

image320
Jag klädd för att gå
* pösiga byxor - H&M
* Skor - reebok
* Rosa luvtröja - Peek performance
* Svart väst - Canada Goose
* Ring - Thomas Sabo (alltid där)

Mina gåvänner fick också följa med såklart (även kallade pensionärs pinnar av C)
image321

Nu en välbehövlig dusch!

Torsdag

Torsdag idag, betyder att jag är ledig hela dagen lång! Till och med ikväll är det ensamtid för mig, eller rättare sagt så är alla kvällar fram till söndag ensamtid för mig
Ikväll har C sin månadspoker på jobbet
Imorgon ska han ut med älgen som är hemma från norge
På lördag ska han äta middag ute med sin familj och fira hans farmor

Ja hej hej ensmma kvällar
Ja hej då C, vi ses på söndag
Ja hej jag hatar att jobba helger!

Imorse när jag körde honom till jobbet såg vi ekonomichefen på hans jobb, tänkte att hej där är min blivande chef *haha*
Jag vet att han är chefen rakt från helvetet men det struntar jag i..
Jag vill också åka på konference utomlands
Jag vill också prata hur mycket som helst (nästan iaf) gratis på jobbmobilen
Jag vill också träna gratis på arbetstid
Jag vill också....ha 100 fika om dagen

Fast sen kanske banken är bättre..
SEB har 2.15% rabatt på räntan om man jobbar där
SEB har 30 kr lunchpeng varje dag
SEB har fria kort så länge du jobbar där

Det där med räntan lockar....lägre ränta ger mer pengar hemma och då kan vi åka själva utomlands och slippa massa konference skit...
Men i slutändna kanske jag inte får jobb någonstanns?
Det är det värsta med att plugga, det finns inga garantier för allt slit och skit du får stå ut med i 3-4 år!

Sitter med min frukost
 
*te - bra för halsen (undra om det är lika bra fast man dricker dne utan honung?)
*Knäckebröd - havreknäcke såklart
*Keso - älska mini keso
*Skinka
*tomat

Hjälp vad vi förbrukar keso och knäckebröd i vår lilla familj...

Man kanske skulle ta sig en promenad? trotsa halsen lite....

onsdag

färdig duschad och färdig med luncen, blev ingen direkt gourmet lunch (couscous och fiskbullar) men det får duga, hinner inte laga något. har stått i köket tillräckligt idag!

just nu blåser jag håret samtidigt som jag bloggar haha det går att vara effektiv om man vill :)
jobbar  idag med, har jobbat måndag-onsdag och sen blir det jobb hela helgen. Skulle egentligen behöva plugga men får bli en enda lång pluggdag imorgonoch hela nästa vecka!

Måste också göra mitt val inför resten av min utbildning och jag har till den 15:e på mig, alltså väldigt kort tid!! Tur att jag vet på ett ungefär vad jag vill

På söndag är det kalas för min kusin också, måste hitta en present åt honom!

Nu blir det påklädning (kan man säga så haha) och sen iväg till jobbet, jobbar 14-20


Suck

Trodde det hade blivit bättre men imorse vaknade jag åter igen med ont i halsen, precis som igår!

Har lagat dagens middag, fick slänga ihop något fort och nu blir det duschen innan jobbet! Kanske hinner skriva mer innan jag åker

Glömt

Glömt att uppdatera denna kategori juh!
Eller rättare sagt har jag inte haft tid eller ork att uppdatera bloggen alls!

Nu har vi gått på med Ät och Njut i 3 veckor och hela 3 kilo har försvunnit från min kropp! Det bästa av allt är att jag inte har dåligt samvete över att jag inte hinner träna!

Det svåra är att låta bli choklad, är sugen hela tiden. Var även sugen på chips men när C åt chips i helgen och jag smakade en så var det faktiskt (trodde aldrig jag skulle säga detta) inte så gott! Eller så är det inställt i hjärnan att chips är syndigt *hihi*

Vi har också köpt en våg där man kan väga maten så man vet lite bättre hur stor en portion är t.ex. Sen ser man även matens innehållt, typ hur mycket salt och sånt det innehåller, roligt att veta!

Är det någon av er som har hängt på? Finns det någon som kör en annan metod? hur går det?

shopping!

Sitter på C´s jobb, han slutar vilken minut osm helst och det är roligare att åka hem tillsammans än ensam och så går det fortare att åka hit än hem från stan ( 5 minuter iaf )

Efter skolan satt vi kvar i biblioteket och skrev klart vår inlämningsuppgift, äntligen klara efter allt tjaffs och skit som har hänt på vägen men det får bli i ett annat inlägg!

Iaf, när jag kom till skolan skulle jag iväg till systembolaget för att köpa en flska vin till Karin ( Martinas mamma) som fyller 50 idag men ska firas imorgon
Hittade som vanligt en del butiker på vägen och det blev lite shopping...

Vad jag köpte visar jag i kväll men jag kan säga så mycket som att C inte visade någon rolig min när han såg mig med kassarna *hihi*

Dåligt

Har varit dålig uppdatering här sedan förra veckan, i helgen jobbadej ga och lite annat vilket jag återkommer med imorgon!

Idag har jag helt enkelt inte hunnit blogga, har varit iväg sedan 7 imorse och kom hem vid 18.30 sedan har det varit middag, dusch, fixa håret och tittat på anteckningarna till morgondagens föreläsning!

Nu har jag hunnit sätta mig ner en pyttestund men ska gå nu igen, håller på med min matlåda för morgondagen, väntar på att kycklingen ska bli klar. Ska försöka hinna göra lite pedikyr också men vet inte om jag hinner med det...

alltid massa stress och ändå hinner man aldrig det man tänkt