dåligt

vet att min uppdatering är under all kritik men ni kanske har slutat läsa här inne?

Hur som helst, vi kommer att redovisa vårt examensarbete på fredag och därför har jag legat begravd i plugg. Desseutom hade jag lovat att jobba en del innan jag visste att det skulle bli av så nu har jag en massa timmar som jag måste spendera där.

Hur som helst, det får bära eller brista helt enkelt! Men vi ger aldrig upp och det är huvudsaken!

Jag måste be om att få återkomma när allt har lugnat sig, alltså på lördag för på fredag direkt efter min presentation ska vi åka till Amy (C´s ena brors flickvän) som tar studenten. Kanske åker hem lite tidigare för att korka upp en skumpa åt mig själv eftersom även jag då tagit examen :)

Tack snälla Karin för dina fina ord! Vad ska du själv skriva om och vart läser du?
Lycka till på måndag!

begravd

Japp, jag har varit begravd i böcker och datorn sedan jag skrev förra gången! Nu är jag sjukt vimmelkantig och har ont i huvudet, men det har ju aldrig påståtts att studentlivet är speciellt glammigt :)

Hur som helst, nu har vi skickat in en reviderad version till vår handledare så nu är det återigen väntan på om vi får gå upp nästa fredag eller inte...blir det inte så så måste vi vänta till slutet av augusti men jag tänker inte sitta och deppa för det! Somamren är snart här och semestern är iofs en bit bort men snart ändå här. Jag ska inte hänga läpp för jag är nöjd med mig själv och vad jag har presterar. Man kan aldrig göra mer än sitt bästa och det har jag gjort! finns faktiskt andra saker här i livet att bli upprörd på!

Hur som helst, om vi får presentera nästa fredag är det dags att lägga i en växel igen och köra på annars ska jag sätta mig med mitt CV och finslipa det. Sedan åker det upp på monster och andra platser. Det kommer även hamna i många företags brevlåda, skam den som ger sig!

Vad har ni haft för er?
Här är det fortfarande inge roligt väder men det regnar iaf inte! Har inte hunnit ut på en promenad men om min moster har lust blir det en ikväll annars får jag gå ut själv. Egentid är bra!

Dags att göra middag till min älskade man så den är färdig när han kommer (hemmafru varning) men jag gillar ju att laga mat så jag klagar inte!

hej så länge

Tisdag

God morgon tisdag.
Tyvärr väldigt tråkigt väder, ser ut som om det hänger regn i luften. Hoppas et är uppehåll så jag kan gå ut på en promenad. Hann inte med en promenad igår på morgonen och sen var jag borta hela dagen. PÅ kvällen regnade det så då hoppade jag över. Men idag vill jag väldigt gärna få tid att gå.

Hur som helst, idag består hela dagen av plugg. Har mycket jag ska hinna med så det är bara att sätta igång!

Återkommer senare idag

grattis

Grattis världens finaste och underbaraste Tiger på din 1års dag!


Kass

Haha vad kass jag är, glömde bort kameran helt igår så det blev inga bilder.
Vi hade det väldigt trevligt iaf. Vi åt och åt och åt lite till kändes det som, mamma hade gjort väldigt god mat *mums* först var det plockmat i alla olika former och lite senare grillade vi. När man är hos dom längtar vi verkligen till hus men eftersom jag inte har en ordentlig inkomst ännu får det vänta. Men om ca 2 år är det tänkt att vi ska börja bygga vårt hus och bygga vår framtid på andra plan.

Idag åkte vi till Täby centrum, köpte lite småsaker här och där, bland annat en vindjacka jag kan ha när jag är ute och går. Det är för vamt i tjcoktröja så denna kommer bli perfekt tills man kan börja gå i linne.

Efter det har vi bara tagit det lugnt här hemma och pysslat med lite småsaker.

Nu ska vi se en film innan det är läggdags. Imorgon ska jag in till stan och träffa A, vi ska skriva avslutningen på vårat arbete. Har för övrgit fortfarande itne fått svar ffrån läraren vilket är otroligt frustrerande och mycket dåligt från skolans sida! kommer ge en ordentlig utvärdering kan jag tala om!

Förresten, vad vill ni läsa om i min blogg? vad ska jag skriva mer om? Kanske ska göra ett inlägg imorgon med ett foto i timmen? vad sägs om det?

Lördag

God morgon!
Fast in morgon startade för ett tag sen. Zorro har en förmåga att väcka en lite när som, då trampar han runt och kurrar och vill mysa. Jätte gosigt men ibland kommer han vid 5 tiden och det är inte lika mysigt. Idag kom han iaf vid 8.20 sen låg vi och myste till 8.40 och då klev jag upp.
Gav dom lite lyxmat (tonfisk) för dom var så otroligt duktiga igår!

Mamma kom vid 6 tiden igår morse, visste knappt var jag var eftersom jag var så trött. Vi åt frukost och när C gick till jobbet strax efter 7 började iv städa. Oj vad lång tid det tog och vad jobbigt det var. Hela dagen var som ett långt träningspass. Mormor kom också förbi och hjälpte till. Gulliga mormor som tvättade alla glas och allt i vitrinskåpet och som även putsade fönster och lagade lunch.
Vi belv klara precis när C klev innanflr dörren strax efter 4!
Fast då hade vi badrummet kvar så det fick han göra medan ja strök gardiner och la tillbaka alla saker vi plockat bort.

Sen åkte vi och köpte mat för ingen orkade laga mat. Efter det bäddade vi sängen och pustade ut med en beck film

Tusen tack mormor och mamma, jag älskar er!

Idag började jag dagen emd att slänga in en tvätt och gå ut på promenad under tiden. Nu rullar maskin nummer 2 och jag ska göra mig iordning.

C´s mamma, pappa, mormor och farmor kommer hit om en stund för vi ska hem till mina förädlrar idag allihop. Kommer bli trevligt, gillar att de kan umgås och tycker om varandra!

Ska ta med mig kameran så det lär bli några bilder ikväll eller imorgon!

Ha en super bra lördag!

Sanering

Jaha såhär ligger det till.
När vi tog hem Zorro kom han från en "dålig familj", med detta menar jag att ägaren hade 6 katter och 3 hundar vilket iofs inte är något fel men alla djur åt ur samma skål, drack vatten ur samma skål och typ sket på samma ställe.
När vi fick honom var han alltid dålig i magen, i början trodde veterinären att det berodde på nervositet för att komma till nytt hem och möte en ny katt.

Allteftersom tiden gick blev även Tiger dålig i magen vilket han ananrs alrdig varit i hela sitt liv.
Vi började utreda allt möjligt, avmaskade och gav annat foder osv. Till slut tog vi ett avföringsprov som visade att katterna har en sjukdom som heter Coccidios och kommer från Zorros tidigare hem. Det är vanligt bland många djur och beror på just att de är så många djur som delar skålar osv.
Vi började behandla dom med tabletter och ett medel man sprutar i mun på dom. Tyvärr regarerade dom på detta med att salivera och bli jätte rädda. Det blev som att dom tuggade fradga vilket var hemskt att se!
Det beslutades att vi skulle ge injektioner istället. Efter mycket om och med började vi med injektioner i måndags och nu har vi lärt oss att ge det själva så vi behöver inte åka till veterinären för det. Skönt men hemskt att ge spruta till sina små gullungar :)

En stor och jobbig sak med denna sjukdom är att vi måste sanera hela vårat hem. Alltså inte stor städa utan verkligen sanera! Allt osm katterna har varit på måste desinfekteras. Vi måste allså tvätta väggar, soffor, mattor, golv, böcker, prydnader, kuddar, filtar ja allt vi äger och har! Detta har jag påbörjat idag därför blir det ett egivt springade till tvättstugan och sen ska allt ner i förrådet i påsar. Imorgon ska vi ta hela lägenheten och då måste vi låsa in katterna och innan vi kan släppa ut dom igen måste dom tvättas. Längtar inte alls, vet att det är okej att tvätta tiger men vi har aldrig provat med zorro så vi vet inte alls hur han kommer att reagera.
Om man inte tvättar allt ellero m man missar en fläck och katten går tillbaka dit när den är färdigbehandlad med sprutorna kommer sjukdomen tillbaka

Jag önskar inte någon detta, det är så sjukt mycket mer jobb än vad man kan ana! Samtidigt har jag inget val, vi älskar ju dom här små liven och det viktigaste är att dom mår bra och har det bra. Jag har inte hört av mig till förra ägaren men kommer att göra det. Inte bara det att vi lagt ner otroligt mycket pengar på det här utan för att hon ska vara medveten om att man inte kan sälja katter sådär. Människor som inte tar sitt ansvar för sina djur ska inte ha några djur! Ett djur tar man ansvar för när man köper det och sedan fortsätter ansvaret till djuret dör. Tänk på att inte köpa en massa djur och sälj vidare, det är inte så djur ska leva. Man skaffar inte djur för stunden och sen passerar dom vidare, tänkt på det!
Jag är glad att han kommit till ett bra hem för ja jag skryter om att vi har ett bra hem. Dom får allt det bästa som går att få tag på, det bästa torrfodret och den bästa sanden och jag tycker dom är värda det! Är inte vi människor värda det bästa? jo precis, då är djuren det med! Katter och andra djur mår så mycket bättre att få ordentlig mat (från djuraffären) än den "skiten" som finns på ICA, man märker tydlig skillnad på pälsen och tänderna.

Nu ska jag sluta vara moraltant och springa ner i tvättstugan igen!

Torsdag

Sitter och pustar ut och eftersvettas. Har varit ute på min vanliga runda på 30 minuter, idag sprang jag även några hudnra meter. Från nästa vecka ska jag fortsätta springa längst en raksträcka jag passerar och när jag klarar av det utan problem så ska jag lägga på lite i taget tills jag orkar hela rundan.

Idag ägnar jag dagen åt att plugga, har fortfarande inte fått något svar så vi fortsätter att skriva så får vi se när vi får besked.
Ska även tvätta en massa, återkommer om det lite senare eftersom det ingår i en behandling vi genomgår med missarna just nu.

Nu blir det en välbehövlig dusch, hade velat tvätta håret men skulle egentligen vänta till imorgon så det är fräsht under helgen så jag får väll vara lite svettig i håret så länge :)

promenad

Började med viktväktarna igen förra veckan, åter igen ska det få ta den tid det tar men denna gång ska jag motionera mera.
Har lovat mig själv att gå minst 3 gånger per vecka och jag gick en gång igår och idag blev det två promenader. Först gick jag min vanliga runda på 30 minuter imorse och nu ikväll gick jag en 40 minuters vända med min moster. Så mycket roligare att ha sällskap och tiden flög fram. C hatar att gå och jag är inte redo att börja jogga så då får jag gå själv.

Målet är att kunna jogga inom en snar framtid.

Har även köpt träningskläder och nya skor, ska visa imorgon!
Om jag inte går minst 3 gånger i veckan har jag lovat C att då är det köpstop resten av året så det är bara att ta sig i kragen och gå

Så skönt att få det avklarat och känna svetten för då känner man att det ger resultat.

Nu blir det duschen och om en stund sov dags

Fortfarande

fortfarande lever jag i ovisshet och det är den absolut värsta känslan man kan ha enligt mig.
Det är svårt att förklara hur det ligger till men jag kan göra ett försök.

Vi skriver ju ett examensarbete. till en början hade vi ett syfte men efter att ha gjort undersökningen och allt omkring visar det sig att vi inte kan uppfylla vårat syfte. Då tycker läraren att vi ska ändra syfte och det är vi absolut med på, det är inte mycket som ska ändras eftersom vi nu måste anpassa syfte efter den undersökning vi gjort.
Men så säger han att han är tveksam till om han tror vi kommer hinna klart (ska vara klart nästa fredag)

Det är nu jag blir arg, vem f*n är han att tala om för mig vad jag är kapabel till? Vem är han att dömma mig redan nu och säga att jag inte klarar av något innan jag ens har fått försöka!

Jag kommer gå över lik för att bevisa att jag kommer att hinna. Det enda jag begär är att få försöka, om jag sedan får underkänt eller komplettering så okej det köper jag men jag köper inte det faktum att jag redan nu är dömd till att misslyckas.

Jag vet vad jag kan, jag kan mina begränsningar men detta är ingen sådan! Jag VET att jag bli klar med detta i tid, även om jag ska sitta 24 timmar om dagen till nästa fredag. En egenskap jag har, både på ont och gott, är att jag är envis som en åsna. När jag gett mig fan på något så blir det så punkt slut.

Som sagt väntar jag på ett beslut eftersom han är tveksam och måste diskutera detta med en annan lärare. Tyvärr är vi fler i samma båt men jag kommer att kämpa tills jag får göra det här.
Det värsta scenariot är att jag får vänta med min presentation av arbetet till hösten men jag menar då har jag gått miste om tid till annat jag velat göra. Dessutom vet jag inte ens om jag kommer plugga i höst eller om jag kommer jobba. Om jag jobbar blir det ju svårt att få tiden att räcka till till att göra det här. Om jag pluggar kommer det också bli svårt eftersom jag ska läsa en massa andra kurser.

som sagt, just nu jobbar jag vidare med att ändra och fortsätta med allt för även om jag inte får presentera det nu så måste arbetet ändå göras. det pissiga är bara att allt annat kommer i skymundan och då går jag miste om bra betyg på andra håll....är helt förvirrad med vad jag ska välja att göra...

återkommer väll som antingen skit glad eller pisst off!

tomt

känns helt tomt efter dagens seminrium, vet inte om jag ska gråta eller skratta....
kändes som om luften gick ur mig, ett slag på käften rent ut sagt..

orkar inte uppdatera något mer

ska inte mål fan på väggen ännu men det är bra nära

vi hörs när jag tagit mig samman

Budapest - shoppingen

Då har jag kommit fram till det sista inlägget och det visar den lilla shoppingen jag gjorde i Budapest.



En klänning från H&M



En kofta från ? minns ej namnet på affären



Ett bälde med guldiga nitar från Mango. Man knäpper det baktill och där är bältet smalt



En väska med frans och nit detaljer från Mango



Skor i underbart mjukt skin med lite nitar som detalj. Tyvärr gör bilden dom inte rättvisa men ska visa nästa gång jag ska på partaj och inviger dessa

Budapest - 4:e dagen

Då kom vi fram till vår sista dag, vi hade iaf hela dagen på oss eftersom flyger gick väldigt tidigt dagen därpå.

Vi bestämde oss för att gå runt på stan och bara vara. Vi gick ner och åt frukost som vanligt på det där bufféstället. Sen gick vi in mot stan, vi trodde att dom öppnade 10 men dom öppnade bara 11 så för att ha något att göra gick vi till det välkända kafét och fikade

  

Efter fikat gick vi runt co hshoppade (eller jag shoppade lite)

Vi åt en jätte god lunch och det var verkligen nostalgi på hög nivå eftersom när jag var där för några år sedan med Martina hittade vi denna underbara lounge. Nu hade dom iofs satt upp en uteservering som inte var riktigt lika fin men innuti är det en riktigt härlig miljö.

  

Vi orkade inte gå så mycket på stan för det var otroligt varmt. Istället bestämde vi oss för att åka ut till Margit ön och titta där. Där var det massor av folk i parken eftersom det var mors dag.

Vi gjorde något väldigt kul, vi hyrde en cykel som vi trampade runt tillsammans. Riktigt roligt och på köpet hann vi cykla runt och se hela ön. Det var väldigt vacker!

   

När cyklat runt en timme tog vi en välbehövlig paus

 

Vi åkte tillbaka till hotellet för att göra oss iordning och gå ner på stan för att äta en sista middag. Vi åt på en jätte god italiensk restaurang, C åt pasta och jag åt en pizza sen delade vi på en flaska rött

 

Vi fick gå och lägga oss tidigt eftersom vi skulle upp väldigt tidigt, 04.00, flyget lyfte 7.20



Tack C för en underbar resa!

Budapest - 3:e dagen

Då var vi framme på den 3:e dagen

Vi bestämde oss för att åka till 2 olika stora köpcentrum för att se om det fanns något att shoppa.
Tyvärr fick man inte fota i affärerna.
Först ut var Westend som är gigantiskt.



Jag köpte ingenting men hann spana in en del godbitar. Vi åt lunch på Fridays innan vi begav oss till ett annat köpcentrum - Mammut. Mammut var en riktig besvikelse, har inte varit där innan och jag kommer inte åka tillbaka.

Vi åkte in mot stan igen och tog en fika

  

Efter fikan åkte vi tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning.
Vi bestämde att vi skulle åka på kryssning och titta på solnedgången och den fina staden från vattnet sett. Det blåste riktigt kallt men det var verkligen mysigt och fint

        

När båtturen var slut gick vi till en mysig Thailändsk restaurang där vi åt mycket god mat
Efter maten promenerade vi en stund innan det var dags att gå tillbaka till hotellet

Budapest - 2:a dagen

Vi vaknade även idag ganska tidigt och hittade efter att ha promenerat en stund ett hotell som hade billig frukostbuffé. Det var god mat och inte så mycket folk.

Nu har vi kommit fram till 1:a Maj och även i Budapest är det mesta stängt men just denna dag hade dom utomhus premiär för deras bad. Alla bad öppnade sina portar till utomhusbassängerna.
Vi låg i valet och kvalet om vi skulle åka till klassiska Gellert eller om vi skulle ta Szechenyi Badet och ddet blev det sistnämnda.

Byggnaden var jätte vacker utanpå och det var väldigt mycket folk som badade

 

Vi började med att bada i den varma poolen som var på 40 grader tror jag men vi ångrade oss snabbt när vi såg hur smutisgt det var *blä*
Istället la vi oss i poolen som var ca 37 grader. Den hade även en del där det kom vågor och en del där det var massage, mycket härligt!
Vi låg dar i ca 3 timmar utan att gå upp alls, snacka om att vi var två russin när vi klev upp!

När vi lämnat badet gick vi runt på det stora festivalområdet som dom byggt upp dagen till ära. Äntligen fick jag äta min underbar kaka som jag har längtat efter. Givetvis är jag så glupsk att jag glömde fota den :) Köpte ingenting utan gick mer runt och tittade. Det var massa mat och en typ loppis men det fanns ingenting som var intressant.

Vi åkte tillbaka till hotellet och gjorde oss iordning för middag.
Vi gick till en jätte mysig restaurang nere vid vattnet. Men där började allt som var skit. Vi fick förrätten tidigt men sen väntade vi över en timme på varmmaten. När den väl kom var den kall! Vi orkade inte bråka för vi ville inte vänta en timme till så vi åt upp den och sen gick vi därifrån. Vi gick till hotellet och somnade gott, att bada suger musten ur en totalt!


Budapest - 1:a dagen

Vi vaknade rätt tidigt på morgonen för att gå ner på stan och leta efter någonstans att äta frukost. PÅ hotellte ingick inte frukost och jag betalar inte 200kr/skalle för lite bröd!

Vi gick kanska länge utan att hitta något bra ställe men till slut hamnade vi på en uteservering som var jätte mysig (deras tallrikar var så fina att jag ville sno med mig dom hem) C åt någon äggröra och för mig blev det laxsmörgås. Till det mjölk och färska bär och juice såklart



Eftersom vädret inte såg ut att bli så bra gick vi tillbaka till hotellet för att byta kläder innan vi gav oss ner på stan igen.
Vi skulle åka iväg med en buss för att titta på sevärdigheter och leka turister extra mycket.
Vi valde en buss utan tak eftersom vädret totalvände och blev supervamt. Bussen gjorde 10 stycken stop på vägen och man fick hoppa av när man ville för att ta nästa buss som kom efter 30 minuter. Vi valde att endast hoppa av vid Citadellan som är en utsiktsplats där man kan se hela Budapest.

      

Vi gjorde som sagt ett topp vid Citadellan och det var en underbar utiskt. Satte oss och åt glass och drack öl.

    

Efter det stoppet bar det av på fortsättningen av turen

  

Efter den turen var vi ganska slut och klockan var ganska mycket så vi gick tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning och sen gå och äta middag



Vi åt en god middag mitt på torget där vi delade på en stor rätt med massa olika saker ihop plockat. Efter maten gick vi på en mysig promenad längst vattnet och tittade på de fint upplysta byggnaderna

 

Efter promenaden gick vi tillbaka till hotellet och somnade gott

budapest - avresedagen

Då ska jag berätta om vår jätte mysiga resa. Det började med att jag köpte flygbiljetter till oss utan att C visste om det. På vår årsdag åkte jag till hans jobb där jag lämnade blommor och ett kuvert med biljetterna i. Detta lämnades i receptionen så han inte såg mig, ibland får man bli lite barnsligt överraskande :)

Hur som helst, vi valde ett hotell efter läge och hittade ett som verkade bra till ett vettigt pris (återkommer om hotellet)

Den 29 var det dags att åka, efter att flygbussen droppat oss på arlanda gick vi för att växla pengar. Efter det åt vi middag innan vi tog lite dricka i en bar och väntade på att få gå ombord. Nerresan gick jätte bra och hör och häpna jag somnade inte en enda gång!

    

När vi väl kom fram var klockan ganska mycket så vi hoppade in i en taxi och åkte mot hotellet. Väl där var det incheckning och sedan en titt på rummet. Rummet var ungefär lika stort som en flygplans toa men det duger eftersom vi inte hade tänkt vara där så mycket! Resten av hotellet var mycket fint men pool och allt möjligt.
(Jag behöver väll inte nämna att mitt emot hotellet låg det en erotisk klubb? Hur kommer man på att lägga en sån klubb mitt emot ett 4 stjärnigt hotell?)

 

Efter att ha packat upp lite snabbt var det skönt att få gå coh lägga sig och längta efter nästa dag

Onsdag

Hej igen!
Sitter självklart inte och äter frukost sedan igår men har inte hunnit skriva någonting tyvärr! Vill så gärna skriva om vår fantastiska resa men vill inte skriva slarvigt om den så det får vänta...

Just nu skriver jag så fingrarna glöder, sitter och skriver på vårat examensarbete såklart! nu är det inte många dagar kvar tills jag är klar med denna skola! Fast jag har ju trots allt 2 resttentor kvar att göra så än är jag inte fri...samtidigt vet jag ju inte om jag ska studera nästa år eller itne så därför kommer min examensfest att få vänta tills jag känner att nu är jag verkligen klar och jag kommer inte att återvända till skolbänken (eller nåja vi har inga skolbänkar)

Lite pressat jut nu då vi har en hel del kvar och det ska in imorgon 13.00. Betar iaf av mina punkter som jag satt upp i min anteckningsbok men det återstår ett X antal punkter fortfarande så det kommer bli en lång dag, kanske till och med natt...
Men som jag tidigare skrivit så arbetar jag bäst under press...eller jag intalar mig det iaf :)

Som ni säkert förstår kommer bloggen just nu i sista hand, den lilla tiden jag har över går till C och hemmet men jag kommer snart att uppdatera, om inte tidigare så imorgon efter 13.00 då jag skickat in det jag måste bli klar med

På återseende!

ps. när jag väl kommer skriva så ska ni få ta del av våra dagar i Budapest men även den shoppingen jag gjorde där. Har köpt världens snyggaste skor (enligt mig då)

God morgon

God morgon Tisdag!

Kom hem igår men var helt slut efter att ha gått upp 04,00 på morgonen och sen var det en hel edl jag behövde göra igår. Ska försöka finna tid till att blogga ikapp om vår resa. Jag hade med mig datorn men det fanns ingen uppkoppling att ta del av förrutom i lobbyn och då fick det vara.

Ska äta lite frukost så återkommer jag senare!