suck

Ibland blir jag såå trött!!

Vi beställde vår ugn i slutet av augusti, vi skulle få den i september. 4 dagar innan den beräknade leveransen får vi veta att vi inte kan få den utan att den kommer 15 oktober. 15 oktober passerar och den 19 får vi äntligen hem den! Jippi tänkte vi ända tills vi packar upp den....då har nötterna tappat den så den är helt intryckt på baksidan *suck* ringer upp ikea och blir inte särskillt trevligt bemött. Får iaf veta att vi kan få en ny 29 oktober så nu gällder det att hålla tummarna på att den kommer då. Vågar nästan sätta pengar på att den inte kommer komma den 29:e

Sen får vi ingen kompensation som helst vilket jag tycker är under all kritik!!! DÅLIGT IKEA!!!!

Aja, bara att ruska av sig det hela antar jag. Jag tänker inte sova dåligt om natten för deras skull iaf!

Annars flyter allt på, tack Karin för din kommentar. Tog till oss den och beställde en svart diskmaskin, får se när den dyker upp!

C ska ut till sina föräldrar i helgen och fixa luckorna så målet är att få det klart till nästa helg!

Nu är det dags för sängen

sneak peak

Bjuder på lite sneak peak på vårt kök, eftersom det ännu inte är helt färigt väljer jag att endast visa lite bilder. Mer bilder kommer då allt är färdigt vilket kommer att dröja lite eftersom vi står vid ett dilemma just nu haha. Låter lite komiskt men vi vet inte hur vi ska göra med diskmaskin, om vi ska ha en svart eller en inbyggd, hjälp någon?!

Men här kommer lite bilder iaf

   

Sådär ja, det är allt ni får se just nu :)

pust

Herregud vad vi har jobbat!
Hela helgen gick i en rasande fart, vi börjadej obba redan tidigt på morgonen och jobbade till 2 på nätterna. Att vila under helgen var absolut inte aktuellt för oss!
Vi stötte på en rad problem under hela söndagen, inget ville som vi ville!

Först visar det sig att vår nya blandare har tjockare rör än de rör som finns i huset, därför blev vi tvungen att åka runt och jaga en mutter som skulle kunna sammankoppla dessa. Det var inte det lättaste kan jag tala om! Till sist hittade vi en specialbutik som lyckligtvis var öppen och vi kom hem med muttern.

När vi skulle lägga in bänkskivan har nötterna på bauhaus kapat den i fel länd, lyckligtvis kapade dom den för lång och inte för kort. Alltså fick vi mäta om och kapa igen vilket tog tid och var skit tungt. Tänk att stå och hålla i en bänkskiva som väger typ 50 kilo själv så C kunde kapa *pust*

När vi väl hade fått på bänkskivan var det dags att kapa hål för diskhon. Jo men då väljer vår sticksåg att bli alldeles för varm vilket skapar en brand i trät! JÄTTE KUL!!! Så där fick vi stå och släcka skiten med en vattenspruta *haha*
Mötte upp Amy och Patrik i bromma för att låna svärfars sticksåg och såga vidare!

Ja ni märker ju att vår söndag inte ville som vi ville direkt.

Hur som helst är resultatet hittills över förväntan. Det roligaste är att idag kom dom och kaklade och det blev så grymt bra! Dom kommer tillbak om en stund igen för att lägga silikon.

Hinner inte skriva mer, har en stor inlämning i skolan på fredag så jag måste verkligen fokusera på det.
Jag lovar att visa massa bilder, har tagit över 100, så fort jag har tid.

igång

Då var renoveringen igång!

Vi fuskade lite och började med att riva kaklet redan i slutet av veckan, dock ska vi slipa ner resterna av fogen idag. Sedan har vi fått hem bänkskivan (tack svärfar för hjälpen) och har redan vaxat in det. Vi valde att inte olja den för vax håller det fräschare mycket längre! Hoppas jag inte får äta upp dessa ord senare :)

Sedan har vi även gjort klart en av köksluckorna som vi har gjort som prov innan vi kör resten, lika bra att göra ett prov så vi ser att det fungerar som vi tänkt oss.

Vi har köpt en ny snygg svart micro som vi har byggt in i en hylla i skåpet så vi får ännu mer utrymme på bänkskivan. Sedan sitter även fläkten på plats så vi har verkligen kommit igång!

Det vi ska göra nu idag är att slipa bort resten av fogen, ta bort nuvarande bänkskivan och lägga in den nya. Sedan ska vi såga hål för ho och spishäll. Sedan ska vi koppla in hällen och den nya diskhon och den nya blandaren. Sedan ska det även målas ovanför och under skåpen. Nu är det vitt men det kommer att bli svart då hela köket kommer att gå i ek och svart. tror det kommer bli toppen!

Nästa vecka kommer han som ska kakla och fixar det. Det vi har kvar sedan är luckorna och dom måste ut till svärföräldrarna så vi kan kapa dom där och göra klart dom. Med andra ord kommer luckorna att dröja lite men det gör inget. Om en månad är allt klart har jag bestämt!

Dags att sätta lite fart så vu hinner inom en månad också!

Ha en underbar helg fina ni!